LONE – ISOLATED HEROES

Artiest info
Website
facebook
Label: Walk In The Park Records

Zo’n vijftig jaar geleden maakten de Nederlandse muzikanten Ferdinand Bakker als gitarist en Michel van Dijk als leadzanger deel uit van de progressieve rock- en popmuziek spelende formatie ‘Alquin’. Van 2003 tot 2012 beleefde deze groep een comeback met als resultaat twee albums: “Blue Planet” in 2005 en “Sailors And Sinners” in 2009. Toen ook een einde kwam aan dit tweede bestaan van “Alquin” besloten Ferdinand Bakker en Michel van Dijk in 2013 om een nieuw muzikaal leven uit te bouwen als duo onder de naam ‘Lone’ wat tot nu toe de albums “Lone” in 2013, “View From A Bridge” in 2017, “Ten Songs” in 2019, “Let It Rain On Me” in 2020 “No. 5” in 2022 heeft opgeleverd.

Hun typerende mix van blues-, pop-, rock- en rootsmuziek vormt nu ook weer de basis van een nieuw zesde ‘Lone’-album dat dezer dagen op de markt wordt gebracht onder de titel “Isolated Heroes”. Het werd een plaat met elf nummers die door Ferdinand Bakker werden gecomponeerd, gearrangeerd en geproducet. Enkel voor het nummer “Lost Myself” werd de songtekst geschreven door Michel van Dijk en voor de op de eerste video te horen song “Stop All The Clocks” werd een gelijknamig gedicht uit 1936 dat ook als “Funeral Blues” gekend is van de Brits-Amerikaanse dichter Wystan Hugh (W.H.) Auden als tekst gebruikt.

Voorafgaand aan de release van dit album werd de op de tweede video te beluisteren song “Wait For Me” als single uitgebracht. De hierboven vermelde muziekstijlen komen allemaal min of meer aan bod op deze nieuwe plaat van ‘Lone’, te beginnen met de swingend openende rocksong “Save Me”, gevolgd door het naar progressieve bluesrock neigende “Straight From Heaven”. Het nummer “Come A New Day” kunnen we eerder onder de noemer ‘catchy pop’ catalogeren.

De als melodieuze ballad verpakte albumtiteltrack “Isolated Heroes” is wat ons betreft de sterkste song op deze plaat. Maar het is evenzo genieten geblazen bij het ritmisch rockende “Radio On”, progrocksong “It’s Not A Crime To Disagree” en de intimistische albumafsluiter “Small Kindness”. Met deze plaat wordt nog maar eens bewezen dat je als muzikant absoluut niet op je lauweren moet gaan rusten omdat je de gezegende leeftijd van 70 jaar bent gepasseerd. Goede muziek zoals te horen op het album “Isolated Heroes” van ‘Lone’ is ook in deze wat sombere tijden nog altijd van harte welkom.

(valsam)